Academy day

08.50 – 09.10 Registration/tutor time/year/house assemblies* (20 minutes)
09.10 – 10.25 Lesson 1 (75 minutes)
10.25 – 10.45 Break time (20 minutes)
10.45 – 12.00 Lesson 2 (75 minutes)
12.00 – 13.15 Lesson 3 (75 minutes)
13.15 – 13.55 Lunch (40 minutes)
13.55 – 15.10 Lesson 4 (75 minutes)
15.10 End of Academy day

* Year assembly days:

  • Year 11: Monday
  • Year 10: Tuesday
  • Year 9: Wednesday
  • Year 8: Thursday
  • Year 7: Friday

Half-termly ‘House’ assemblies are arranged and Sixth Form students will have their own arrangement for various assemblies, as required.

Changes for the Academic Year 2022-23

From September 2022, the timings of the Academy day will be changing, slightly, as we move to having five 60-minute lessons per day.  Timings will be:

8.45 a.m.                     5-minute warning buzzer
8.50 a.m. – 9.20 a.m.         – Tutor Time/Registration
9.20 a.m. – 10.20 a.m.        – Lesson 1
10.20 a.m. – 11.20 a.m.       – Lesson 2
11.20 a.m. – 11.40 a.m.       – BREAKTIME
11.35 a.m.                    5-minute warning buzzer
11.40 a.m. – 12.40 p.m.       – Lesson 3
12.40 p.m. – 1.40 p.m.        – Lesson 4
1.40 p.m. – 2.10 p.m.         – LUNCHTIME
2.05 p.m.                     5-minute warning buzzer
2.10 p.m. – 3.10 p.m.         – Lesson 5